1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Ultimele noutăţi

 • Prof.univ.dr.Adrian Cotirleţ - Doctor Honoris Causa

  Adrian Cotirlet-doctor honoris causaProf.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a primit, intr-un cadru festiv, in prezenta unor personalitati de seama ale Bacaului, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii George Bacovia. Ziua de ieri a fost una deosebit de frumoasa, dupa cum el insusi a declarat, emotionanta si plina de aprecieri pentru prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

 • Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

  Ziua Vanatorilor de munte - editia VIII 0103Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna. La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Scoala Militară de Schiori din Bucuresti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.

 • Pe viitor e posibil ca oneştenii să aibe patroni chinezi.

  Huawei Logo-300x300Gigantul mondial în telecomunicaţii Huawei vrea să deschidă o fabrică de echipamente * a doua investiţie ar fi un parc eolian * deocamdată au fost purtate doar discuţii de principiu, dar Primăria speră că promisiunile vor fi materializate.

 • Doi fraţi din Dofteana acuzaţi de crimă.

  crimaFapta s-a petrecut intr-una din noptile trecute in fata unui bar din comuna Dofteana. Nicusor A. (27 ani) si fratele sau, Mihai A. (34 ani), s-au luat la cearta cu un consatean in varsta de 33 de ani.

Palatul Ştirbei din Dărmăneşti

Scris de Mădălina Iorga

PDF Imprimare Email

Palatul StirbeiPalatul Ştirbei a fost construit la sfârşitul secolului XIX şi prima jumătate a secolului XX de Gheorghe Ştirbei şi Elisabeta Băleanu.

Prinţul Gheorghe Ştirbei (parlamentar, decedat în anul 1916) a amplasat acest frumos castel într-o zonă pitorească, integrându-se perfect în ambianţa locului, pe o platou aflat la altitudinea de 600 de metri.Pădurile din împrejurimile oraşului Dărmăneşti, întinzându-se pe sute de hectare, în a două jumătate a secolului al XIX-lea, au aparţinut familiei domneşti Barbu Ştirbei. Din parcul palatului se intră în pădure şi de aici se poate urca pe diferite trasee şi chiar pe muntele Nemira. Palatul a fost construit de maeştri italieni, după planurile arhitectului Nicolae Ghika.

Foto: Google

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi26
mod_vvisit_counterIeri0
mod_vvisit_counterSăptămâna asta26
mod_vvisit_counterSăptămâna trecută0
mod_vvisit_counterLuna asta26
mod_vvisit_counterLuna trecută0
mod_vvisit_counterTotal297230