1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Ultimele noutăţi

 • Prof.univ.dr.Adrian Cotirleţ - Doctor Honoris Causa

  Adrian Cotirlet-doctor honoris causaProf.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a primit, intr-un cadru festiv, in prezenta unor personalitati de seama ale Bacaului, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii George Bacovia. Ziua de ieri a fost una deosebit de frumoasa, dupa cum el insusi a declarat, emotionanta si plina de aprecieri pentru prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

 • Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

  Ziua Vanatorilor de munte - editia VIII 0103Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna. La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Scoala Militară de Schiori din Bucuresti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.

 • Pe viitor e posibil ca oneştenii să aibe patroni chinezi.

  Huawei Logo-300x300Gigantul mondial în telecomunicaţii Huawei vrea să deschidă o fabrică de echipamente * a doua investiţie ar fi un parc eolian * deocamdată au fost purtate doar discuţii de principiu, dar Primăria speră că promisiunile vor fi materializate.

 • Doi fraţi din Dofteana acuzaţi de crimă.

  crimaFapta s-a petrecut intr-una din noptile trecute in fata unui bar din comuna Dofteana. Nicusor A. (27 ani) si fratele sau, Mihai A. (34 ani), s-au luat la cearta cu un consatean in varsta de 33 de ani.

Pe viitor e posibil ca oneştenii să aibe patroni chinezi.

Joi, 15 Noiembrie 2012 20:27

Scris de Daniel Popa

Prima dintre acestea este un parc eolian, ce urmează să fie amenajat de două mari concerne, unul din Germania şi altul din China, iar proiectul a fost deja aprobat de Consiliul Local Oneşti. Investiţia urmează să fie gestionată de nemţi, dar panourile solare vor fi construite de chinezi. Conform primarului Laurenţiu Neghină, chinezii şi-au exprimat intenţia de a realiza la Oneşti o fabrică de panouri solare, pentru parcurile eoliene ce vor fi amenajate în România.turbine-eoliene

O investiţie şi mai mare ar putea derula gigantul chinez Huawei, cel de-al doilea furnizor mondial de echipamente de telecomunicaţii. Conducerea Huawei Technologies România, reprezentată de cei doi directori generali, Carson Cao şi Vlad Doicaru, a fost prezentă recent la Oneşti. Discuţiile s-au purtat la Primăria Oneşti. Chinezul Carson Cao a precizat că Huawei este interesată şi de recrutarea forţei de muncă din Oneşti, însă compania ar putea construi şi o fabrică de asamblare în municipiul de pe Trotuş. Deocamdată, s-au făcut oferte de ambele părţi, iar acestea urmează să fie analizate în perioada următoare.

La Bucureşti există un Centru de servicii globale Huawei. În lume există doar patru astfel de centre, dintre care unul se află în România, unde Huawei are 800 de angajaţi, majoritatea români, printre care se regăsesc şi mulţi oneşteni. Cei doi directori generali de la Huawei au susţinut că viitoarele investiţii la Oneşti depind şi de facilităţile ce vor fi acordate de municipalitate, iar primarul Laurenţiu Neghină a arătat că astfel de facilităţi sunt deja prevăzute, unele dintre acestea fiind chiar aprobate de Consiliul Local. Compania Huawei are 140.000 de angajaţi în 150 de ţări, iar veniturile din 2011 au fost de 3,75 miliarde de dolari. „Unul din trei locuitori ai planetei foloseşte una dintre tehnologiile Huawei”, a arătat directorul general Carson Cao.

Sursa: Evenimentul

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi78
mod_vvisit_counterIeri0
mod_vvisit_counterSăptămâna asta78
mod_vvisit_counterSăptămâna trecută0
mod_vvisit_counterLuna asta78
mod_vvisit_counterLuna trecută0
mod_vvisit_counterTotal297282