1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Ultimele noutăţi

 • Prof.univ.dr.Adrian Cotirleţ - Doctor Honoris Causa

  Adrian Cotirlet-doctor honoris causaProf.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a primit, intr-un cadru festiv, in prezenta unor personalitati de seama ale Bacaului, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii George Bacovia. Ziua de ieri a fost una deosebit de frumoasa, dupa cum el insusi a declarat, emotionanta si plina de aprecieri pentru prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

 • Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

  Ziua Vanatorilor de munte - editia VIII 0103Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna. La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Scoala Militară de Schiori din Bucuresti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.

 • Pe viitor e posibil ca oneştenii să aibe patroni chinezi.

  Huawei Logo-300x300Gigantul mondial în telecomunicaţii Huawei vrea să deschidă o fabrică de echipamente * a doua investiţie ar fi un parc eolian * deocamdată au fost purtate doar discuţii de principiu, dar Primăria speră că promisiunile vor fi materializate.

 • Doi fraţi din Dofteana acuzaţi de crimă.

  crimaFapta s-a petrecut intr-una din noptile trecute in fata unui bar din comuna Dofteana. Nicusor A. (27 ani) si fratele sau, Mihai A. (34 ani), s-au luat la cearta cu un consatean in varsta de 33 de ani.

CAR Comăneşti este acum şi la Ghimeş

Joi, 08 Noiembrie 2012 11:05

Scris de Daniel Popa

Elegantă, dar funcțională, dotată după utimele standarde cerute unor astfel de instituții, clădirea este amplasată la șoseaua națională Comănești – Miercurea Ciuc, în apropierea Stației de cale ferată Ghimeș. La evenimentul derulat la sfărșitul săptămînii trecute au participat, alături de salariații rețelei CAR CFR Comănești, președintele acesteia, Constantin Cristea, directorul economic Viorica Mazilu și directorul adjunct Liviu Mazilu, dar și directorul firmei constructoare, Omega BC Communications Bacău, Gheorghe Baciu, precum și viceprimarul comunei Ghimeș-Făget, Vasile Hăineală, și jurnaliști.

 

În noul sediu al sucursalei din Ghimeș te simți ca acasă. Doar insemnele instituției, ghișeul casieriei și sala de lucru cu clienții își amintesc că te afli… la CAR. Mai mult de 2.600 dintre membrii CAR-ului vor ajunge aici pentru operațiuni specifice domeniului, dar și pentru o consultație sau o analiză la cabinetul medical deschis special pentru ei. “Era necesar noul sediu, pentru că locația închiriată în Stația de cale ferată Ghimeș era impropriu – spune Constantin Cristea. Este o construcție pentru viitor, un edificiu care va rămâne generațiilor care ne vor urma. Ne-am bucurat de sprijinul deosebit al autorității locale la această lucrare, dar și al celor cu care am colaborat. Am realizat construcția în doar trei luni, deși avizele pentru lucrare au durat peste un an. La celelalte sucursale ale noastre am preluat construcții vechi și le-am adaptat specificului activității noastre. Sediul din Ghimeș este unul absolut nou și de aceea cred că este unul dintre edificiile cele mai frumoase din tot Ghimeșul”.

Gheorghe Baciu ne-a atras atenția că acesta este primul obiectiv de construcții pe care firma sa l-a realizat cap-coadă, adică pe partea de construcții, dar și de instalații. “Este un obiectiv pe care l-am dat la cheie – a precizat directorul Omega BC Communications. Un mare avantaj pentru beneficiar, care nu mai are de a face cu o sumă de firme de construcții. Dar și noi am lucrat pentru unul dintre cei mai buni beneficiari, cu care am colaborat foarte bine și care nu ne-a făcut nicio problemă din punct de vedere al plăților. Lucrăm, de fapt, de câțiva ani împreună.”

Lider pe piața CAR-urilor băcăuane

Econ.ghim -600x453CAR CFR Comănești este cea mai bine plasată instituție de acest fel pe piața băcăuană, dar și la nivel național, unde seflă printre promene 5 – 6 asemenea IFN-uri. “Sucursala Ghimeș – spune Viorica Mazilu – este al treilea punct de lucru înfințat de noi în rețea. Avem șase puncte de lucru și 27 de salariați, un colectiv tănăr, activ. Lunar, avem noi înscrieiri de membri în toate sucursalele. La 31 octombrie, aveam 16.382 de membri în CAR, dintre care peste 1.000 înscriși în ultimele zece luni și am acordat împrumuturi de aproape 49,5 milioane de lei (circa 494 de miliarde de lei vechi)”.
Raza de activitate a instituției cu sediul central în Comănești se întinde de la Sfântu Gheorghe, Odorheiul Secuiesc, Târgu Secuiesc și Miercurea Ciuc, până la Adjud, Bacău, Mărășești, Focșani, Buzău, Galați și alte localități. Celelalte patru sucursale au fost amplasate în Onești, Dărmănești, Adjud și Focșani. Aici, pe lângă activitatea principală de a acorda împrumuturi și la depunerile în fondul social au fost adăugate noile servicii, precum fondul social de deces sau serviciile de asistență și analize medicale gratuite, în cabinetele din Comănești și Ghimeș. “Acum – a mai spus Constantin Cristea -, activitatea noastră trebuie să se ridice la standarele noului edificiu din Ghimeș. Ne desfășurăm activitatea într-o arie defavorizată economic, dezvoltată în cea mai mare parte monoindustrial, cu foarte mulți oameni cu venituri modeste, în întâmpinarea cărora instituția noastră a venit mereu prompt. Construirea noului sediu face parte dintr-o primă etapă de dezvoltare a instutției noastre, care se va încheia cu modernizarea sediului central, din Comănești.”

Sursa: Ziarul de Bacau

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi87
mod_vvisit_counterIeri0
mod_vvisit_counterSăptămâna asta87
mod_vvisit_counterSăptămâna trecută0
mod_vvisit_counterLuna asta87
mod_vvisit_counterLuna trecută0
mod_vvisit_counterTotal297291