1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Ultimele noutăţi

 • Prof.univ.dr.Adrian Cotirleţ - Doctor Honoris Causa

  Adrian Cotirlet-doctor honoris causaProf.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a primit, intr-un cadru festiv, in prezenta unor personalitati de seama ale Bacaului, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii George Bacovia. Ziua de ieri a fost una deosebit de frumoasa, dupa cum el insusi a declarat, emotionanta si plina de aprecieri pentru prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

 • Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

  Ziua Vanatorilor de munte - editia VIII 0103Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna. La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Scoala Militară de Schiori din Bucuresti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.

 • Pe viitor e posibil ca oneştenii să aibe patroni chinezi.

  Huawei Logo-300x300Gigantul mondial în telecomunicaţii Huawei vrea să deschidă o fabrică de echipamente * a doua investiţie ar fi un parc eolian * deocamdată au fost purtate doar discuţii de principiu, dar Primăria speră că promisiunile vor fi materializate.

 • Doi fraţi din Dofteana acuzaţi de crimă.

  crimaFapta s-a petrecut intr-una din noptile trecute in fata unui bar din comuna Dofteana. Nicusor A. (27 ani) si fratele sau, Mihai A. (34 ani), s-au luat la cearta cu un consatean in varsta de 33 de ani.

Câinii maidanezi fac ravagii pe Valea Trotuşului.

Duminică, 25 Noiembrie 2012 00:00

Scris de prin presă

Acum când pasim spre sfârsitul unui alt an, apropierea ultimei luni a anului 2012 este si un moment de bilant. Daca firmele isi fac calcule cu realizarile pe care le-au obtinut in pofida crizei economice accentuate pe care o traversam, daca „oglinda” rezultatelor elevilor este carnetul de note iar a specialistilor din diverse domenii sta in „balanta” dintre lucrurile infaptuite si planurile de viitor, mai sunt si bilanturi ce au o nota aparte. Recent Spitalul Municipal Onesti a prezentat situatia consultatiilor antirabice din zona Vaii Trotusului si „cifrele” acesteia sunt de-a dreptul ingrijoratoare. Potrivit acestei situatii in anul 2011 un numar de 340 de persoane de pe raza municipiului Onesti si din localitatile apropiate au fost muscate de câini! Aceasta cifra este insa „foarte mica” fata de ce s-a intâmplat in acest an, 2012, pâna in prezent: din ianuarie si pâna la inceputul lunii noiembrie, in zona municipiului Onesti, au fost muscate de câini in jur de 800 de persoane! Situatia detaliata arata faptul ca numai in municipiul Onesti au cazut prada muscaturii câinilor 152 de persoane, 96 dintre acestea fiind muscate de câini cunoscuti iar 56 de câini necunoscuti. Situatia este alarmanta si la Târgu Ocna unde 22 de persoane au fost muscate de câini cunoscuti si 37 de câini necunoscuti ca si la Slanic Moldova unde si turistii pot fi agresati de catre câini rai (10 persoane fiind muscate de câini necunoscuti in statiunea moldava si 4 de câini cunoscuti). Si la Comanesti au fost un numar de 7 persoane muscate de câini si acest lucru pare a nu fi o surpriza intrucât strazile cochetului oras trotusean de munte sunt impânzite de foarte multi câini (multi stând nestingheriti si in fata magazinelor de tot felul).
Cainii maidaneziIn localitatile rurale din preajma Onestiului, in acest „clasament” pe locul 1 se afla comuna Târgu Trotus, unde 27 de persoane de vârste diferite au fost muscate de câini (12 dintre acestea fiind muscate de câini necunoscuti). Din comunele Manastirea Casin, Stefan cel Mare si Gura Vaii la Spitalul Municipal Onesti s-au prezentat a fi muscate de câini câte 16 persoane din fiecare comuna mentionata, numarul câinilor necunoscuti, care „au atacat la drumul mare” depasind in fiecare din aceste comune pe cel al câinilor cunoscuti, cu aceleasi apucaturi. Un numar mare de câini care au atacat persoane s-a inregistrat si la Caiuti (unde s-au semnalat 12 cazuri) dar si la Casin (cu 10 persoane prezentate pentru consultatie antirabica - 8 din acestea fiind muscate de câini cunoscuti) si in comuna Buciumi. In rândul situatiilor particulare putem mentiona faptul ca nu numai câinii sunt periculosi. In municipiul Onesti au fost oameni care au fost muscati si de pisici, din cei 17 onesteni care au suferit o asemenea trauma, pe 12 i-a muscat pisici cunoscute iar pe 5 pisici necunoscute. De asemenea, un caz mai deosebit a fost cel al unei persoane din comuna Cotofanesti, care a fost muscat de cal.
Desi multi oameni sunt iubitori de animale (crescând foarte mult in ultimii ani numarul celor care au in locuinte animale de companie), când este vorba de prezenta acestor animale pe strazi parerile sunt impartite. Ioana C. Din Onesti, grijulie pentru cei doi fii ai sai pe care ii duce zi de zi la scoala, ne-a declarat: „Câinii comunitari sunt inca o problema pe strazile Onestiului. Mai mult, ei umbla in «cete» pe la platformele cu gunoi menajer, atacând deseori pe cei in trecere prin preajma. Sunt chiar «oameni ai strazii» care umbla cu «sleata» de câini dupa ei, mai ales spre orele serii. Pur si simplu, ma tem pentru mine si pentru familia mea pentru aceste situatii!” Din Tg. Ocna, Constantin S. (65 ani), a mentionat: „In timp ce câinii alearga pe strazi, sunt persoane - mai ales din cei care locuiesc la case cu curti - ce dau de mâncare acestor câini in fata portilor! Câinii sunt foarte rai si ataca nu numai pe copii ci si persoane in vârsta. Trebuie luate masuri hotarâte mai ales când ne dorim ca sa ducem un trai din ce in ce mai civilizat!”

 

Sursa: Oneştiul

Ştim cel puţin că în staţiunea turistică Târgu-Ocna, în plină campanie electorală, cineva spunea că dacă va ieşi primar (în cadrul unui ziar ce a fost plasat la toate apartamentele din oraş, exista un articol de gen), în prima săptămâna va strânge toţi câinii maidanezi ce se regăsesc peste tot. În zona blocurilor B, A, F, D, plus prin centrul staţiunii sau alte zone din staţiune sunt o groază de câini maidanezi. Nu am dori să ajungem şi noi la spitalul din Oneşti pentru că cineva doar promite, iar faptele se vor realiza pe mandatul viitor. Sper ca valoarea cuvintelor spuse să însemne şi realizarea lor...asta ar însemna respect pentru toţi locuitorii staţiunii Târgu-Ocna. Vă mulţumim pentru înţelegere.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi29
mod_vvisit_counterIeri0
mod_vvisit_counterSăptămâna asta29
mod_vvisit_counterSăptămâna trecută0
mod_vvisit_counterLuna asta29
mod_vvisit_counterLuna trecută0
mod_vvisit_counterTotal297233