1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Ultimele noutăţi

 • Prof.univ.dr.Adrian Cotirleţ - Doctor Honoris Causa

  Adrian Cotirlet-doctor honoris causaProf.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a primit, intr-un cadru festiv, in prezenta unor personalitati de seama ale Bacaului, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii George Bacovia. Ziua de ieri a fost una deosebit de frumoasa, dupa cum el insusi a declarat, emotionanta si plina de aprecieri pentru prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

 • Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

  Ziua Vanatorilor de munte - editia VIII 0103Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna. La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Scoala Militară de Schiori din Bucuresti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.

 • Pe viitor e posibil ca oneştenii să aibe patroni chinezi.

  Huawei Logo-300x300Gigantul mondial în telecomunicaţii Huawei vrea să deschidă o fabrică de echipamente * a doua investiţie ar fi un parc eolian * deocamdată au fost purtate doar discuţii de principiu, dar Primăria speră că promisiunile vor fi materializate.

 • Doi fraţi din Dofteana acuzaţi de crimă.

  crimaFapta s-a petrecut intr-una din noptile trecute in fata unui bar din comuna Dofteana. Nicusor A. (27 ani) si fratele sau, Mihai A. (34 ani), s-au luat la cearta cu un consatean in varsta de 33 de ani.

Lunca de Sus

Miercuri, 24 Octombrie 2012 14:06

Scris de Daniel Popa

 

Lunca de Sus2Este compusă din satele Comiat, Izvorul Trotuşului, Lunca de Sus, Valea Ugra, Valea Gărbea şi Păltiniş Ciuc. Populaţia totală numără 3424 de locuitori. Dintre aceştia, aproape jumătate reprezintă forţa de muncă activă, calificată în domenii precum industria uşoară, prelucrarea lemnului şi agricultură. Vecinii acestei aşezări sunt în est Lunca de Jos, în vest Frumoasa, în sud Palanca, iar în partea de nord Mihăileni..Cele mai apropiate oraşe sunt situate la distanţă de 30 km – Miercurea Ciuc, reşedinţa judeţului, respectiv 50 km – Comăneşti. In comună funcţionează Liceul Teologic Romano-Catolic Sfânta Elisabeta şi Şcoala generală Domokos Pal Peter, ambele având un număr de 636 de elevi.

Accesul rutier este asigurat de drumul naţional 12A ce face legătura cu oraşul Comăneşti şi cu municipiul Miercurea Ciuc.

Infrastructură

Lunca de sus3La nivel de comună există reţea de televiziune prin cablu, internet şi telefonie fixă dar şi acoperire bună a semnalelor GSM. Toate satele au reţea de alimentare cu electricitate şi iluminat stradal. Toţi locuitorii comunei sunt racordaţi  la  reţeaua electrică. În Lunca de Jos si în Lunca de Sus puteti să cunoasteti traditia si cultura ceangăilor. Cheile Luncii de Jos este partea cea mai importanta a Văii Trotusului. Granita istorică în partea aceasta a coborât în apropierea crestei Csulemer, în valea pârâului Csulemer până la vărsarea în Trotus. Aici au ridicat stâlpul de granită numărul 59. Aici se poate vedea biroul vamal de demult, ruina clădirii finantelor si fundamentul depozitelor vechi.

Viaductul de la Lunca de Sus

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi94
mod_vvisit_counterIeri0
mod_vvisit_counterSăptămâna asta94
mod_vvisit_counterSăptămâna trecută0
mod_vvisit_counterLuna asta94
mod_vvisit_counterLuna trecută0
mod_vvisit_counterTotal297298