
In drumul sau, Trotusul va poate conduce spre multe locuri interesante. Unul dintre acestea este Borzesti, locul unde a copilarit Stefan cel Mare si unde, in altarul bisericii ctitorite de catre acesta, se spune ca se afla trunchiul stejarului din legenda despre copilaria domnitorului. Un alt oras cu potential turistic este Targu Ocna. Biserica Raducanu adaposteste mormantul lui Costache Negri, cu o inscriptie pe cruce lasata de insasi Elena Doamna, sotia lui A.I.Cuza. Aici va puteti opri si la salina, amenajata in scop terapeutic, unde se pot trata cu succes diverse afectiuni astmatice. Apele minerale din zona sunt de asemenea indicate pentru diverse afectiuni, iar in parcurile de pe Dealul Magura va puteti relaxa.
Depresiunea Darmanesti, asezata intre Muntii Nemirei si Muntii Berzunti, este si ea strabatuta de Trotus. Aici puteti observa Obiceiurile si traditiile populare foarte interesante legate de evenimente de familie sau de obiceiurile de iarna (bataia ursului atrage in Ajunul Anului Nou numerosi turisti). La Comanesti este amenajat punctul Goanta, zona de agrement folosita atat de catre localnici, cat si de turisti si de unde puteti admira panorama superba asupra depresiunii Darmanesti si a defileului Trotusului de la Straja.
Intreaga vale este presarata cu monumente istorice, multe dintre ele evocand momente din luptele din Primul Razboi Mondial. La Ciresoaia se gaseste in Defileul Trotusului monumentul de pe Dealul Magura, ridicat de vanatorii de munte de la Brasov in 1928. Monumentul se prezinta sub forma unui turn de piatra cioplita, cu o scara ce urca pe toata inaltimea sa. Puteti admira de aici peisajele pitoresti pe care intreaga vale a Trotusului vi le poate oferi daca o urmati in calea voastra.
Traversează localităţile: Făgeţel, Izvorul Trotuşului, Comiat, Lunca de Sus, Păltiniş-Ciuc, Tarcău, Lunca de jos, Lunca de mijloc, Făget, Ghimeş-Făget, Palanca, Cuchiniş, Brusturoasa, Simbrea, Agăş, Beleghet, Preluci-Goioasa, Caraliţa, Straja, Asău, Comăneşti, Dofteana, Cireşoaia, Târgu-Ocna, Târgu-Trotuş, Oneşti, Gura Văii, Căiuţi, Cornăţel, Lunca Dochiei şi se revarsă în Râul Siret prin două braţe . Are o lungime de 162 km străbătând locuri încărcate de istorie, frumuseţe şi obiceiuri locale de care putem fi mândri. Astfel prin intermediul acestui site, doresc să vă arăt o lume de basm...o lume de un peisaj excepţional.
Vă aşteptăm cu drag să ne vizitaţi.