1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Ultimele noutăţi

 • Prof.univ.dr.Adrian Cotirleţ - Doctor Honoris Causa

  Adrian Cotirlet-doctor honoris causaProf.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a primit, intr-un cadru festiv, in prezenta unor personalitati de seama ale Bacaului, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii George Bacovia. Ziua de ieri a fost una deosebit de frumoasa, dupa cum el insusi a declarat, emotionanta si plina de aprecieri pentru prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

 • Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

  Ziua Vanatorilor de munte - editia VIII 0103Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna. La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Scoala Militară de Schiori din Bucuresti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.

 • Pe viitor e posibil ca oneştenii să aibe patroni chinezi.

  Huawei Logo-300x300Gigantul mondial în telecomunicaţii Huawei vrea să deschidă o fabrică de echipamente * a doua investiţie ar fi un parc eolian * deocamdată au fost purtate doar discuţii de principiu, dar Primăria speră că promisiunile vor fi materializate.

 • Doi fraţi din Dofteana acuzaţi de crimă.

  crimaFapta s-a petrecut intr-una din noptile trecute in fata unui bar din comuna Dofteana. Nicusor A. (27 ani) si fratele sau, Mihai A. (34 ani), s-au luat la cearta cu un consatean in varsta de 33 de ani.

Mânăstirea Caraclău

Scris de Daniel Popa

PDF Imprimare Email

Manastirea CaraclauAsezata intr-un cadru natural, atractiv si reconfortant, strajuita de culmi domoale acoperite cu paduri de foioase si fanete, Manastirea Caraclau este una din manastirile tinere, ce incearca incet dar sigur sa se alinieze in randul manastirilor  care au ajuns la maturitate atat din vedere spiritual cat si material.

 

       Situat la aproximativ 11 km de orasul Onesti (spre Bacau), pe frumoasa vale a Trotusului, in comuna Barsanesti, satul Caraclau, locasul monastic incanta ochiul si sufletul pelerinului prin simplitate si fiorul duhovnicesc ce il transmite.
       Existenta unei manastiri in aceste tinuturi a fost dorita de foarte mult timp de localnici, mai ales ca traditia consemneaza faptul ca viata monahala a lasat amprente vii in sufletele oamenilor prin schitul care timp de 200 ani (1680-1871) a animat viata spirituala a satenilor.
       Manastirea Caraclau1Acestia au vrut sa dovedeasca faptul ca sunt vrednici urmasi ai celor ce, sub conducerea celui nascut la  ,, Bethleemul" neamului nostru de la Borzesti, a Sfantului Stefan Cel Mare, au facut din Moldova o poarta a crestinatatii, in spatele careia se ridicau biserici in cinstea lui Dumnezeu si a sfintilor sai.
       Manastiri ca cele de la Magura Ocnei, Bogdana, Sf. Sava si altele, au beneficiat de iubirea jertfelnica a acestor oameni, cu un respect deosebit pentru monahi si monahii, pe care i-au ajutat din punct de vedere material, actul lor ramanand unul anonim, stiut de Bunul Dumnezeu si purtat in rugaciunile care se fac pentru ctitori.
       Cel ce a cunoscut inimile si dorinta lor de a continua traditia monahala pe aceste meleaguri, a randuit ca la inceputul celui de-al treilea mileniu visul sa le devina realitate. PS. Eftimie al Romanului a dat binecuvantarea pentru punerea pietrei de temelie a noului locas monastic, iar slujba a fost oficiata in ziua pomenirii Sfintei Mucenite Ecaterina (25 noiembrie), in anul 2000, de catre PS. Arhiereu Vicar Ioachim Bacauanul, fiind prima de acest gen pe care Prea Sfintia Sa a savarsit-o de la hirotonirea intru Arhiereu (2 mai 2000).
       Angajarea lor deliberata si plina de entuziasm la construirea manastirii a dat roadele asteptate si pentru faptul ca intreaga comunitate a Caraclaului la care s-au alaturat locuitori ai satelor de pe Valea Trotusului, s-au adunat in jurul parintelui ieromonah Teodor Ambarus, care a coordonat lucrarile de constructie. S-a creat o adevarata sinergie in care monahi si mireni si-au dat mana pentru ca in spatiul mistic al Manastirii, impreuna sa primeasca binecuvantare lui Dumnezeu.Manastirea Caraclau2
     In data de 25 iulie 2004, in anul implinirii a 500 de ani de la trecerea in vesnicie a Binecredinciosului Voievod Stefan Cel Mare si Sfant, s-a sfintit biserica din lemn cu hramul "Sfantul Ierarh Spiridon" de catre Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului. A fost oficiata apoi Sfanta Liturghie arhiereasca la care au participat un sobor de 25 slujitori , inconjurati fiind de numerosi credinciosi.
     In prezent  in acest locas monastic se nevoiesc duhovniceste mirese ale lui Hristos (maici) care sunt pastorite de monahia Siluana Matei, stareta manastirii, si de parintele duhovnic Protosinghelul Teodor Ambarus.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi30
mod_vvisit_counterIeri0
mod_vvisit_counterSăptămâna asta30
mod_vvisit_counterSăptămâna trecută0
mod_vvisit_counterLuna asta30
mod_vvisit_counterLuna trecută0
mod_vvisit_counterTotal297234