1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Ultimele noutăţi

 • Prof.univ.dr.Adrian Cotirleţ - Doctor Honoris Causa

  Adrian Cotirlet-doctor honoris causaProf.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a primit, intr-un cadru festiv, in prezenta unor personalitati de seama ale Bacaului, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii George Bacovia. Ziua de ieri a fost una deosebit de frumoasa, dupa cum el insusi a declarat, emotionanta si plina de aprecieri pentru prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

 • Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

  Ziua Vanatorilor de munte - editia VIII 0103Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna. La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Scoala Militară de Schiori din Bucuresti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.

 • Pe viitor e posibil ca oneştenii să aibe patroni chinezi.

  Huawei Logo-300x300Gigantul mondial în telecomunicaţii Huawei vrea să deschidă o fabrică de echipamente * a doua investiţie ar fi un parc eolian * deocamdată au fost purtate doar discuţii de principiu, dar Primăria speră că promisiunile vor fi materializate.

 • Doi fraţi din Dofteana acuzaţi de crimă.

  crimaFapta s-a petrecut intr-una din noptile trecute in fata unui bar din comuna Dofteana. Nicusor A. (27 ani) si fratele sau, Mihai A. (34 ani), s-au luat la cearta cu un consatean in varsta de 33 de ani.

Biserica Sf. Arhidiacon Ştefan - Comăneşti

Scris de Daniel Popa

PDF Imprimare Email

Biserica Arhidiacon Stefan-ComanestiPe malul stang al Trotusului, in Comanesti, isi arata silueta, din mari departari, o bijuterie arhitectonica in devenire: biserica „Sf. Arhidiacon Stefan”, constructie din lemn, in stil autentic maramuresean. Biserica Sf. Stefan-ComanestiMesterul care a gestionat inaltarea pe verticala de 43 de metri este Ion Stopei, cel care a construit si bisericile din Sapanta si Barsan. Am urcat, pana in clopotnita, sase nivele, de unde se vede panorama extraordinara a orasului. La subsol, marea capela este aproape finalizata. Deja, aici se slujeste. Spre inaltimi, lucrarile sunt „in grafic”. Totul a inceput in 2001. Un timp, s-a slujit in apropiere, intr-un paraclis amenajat intr-o cladire a fabricii de paine. In 2005, la marile inundatii din zona, la subsolul bisericii care se construieste, in capela, apa a fost de aproape doi metri inaltime. Malul depus avea inaltimea de peste jumatate de metru. Sute si sute de oameni, inclusiv copii, au muncit non-stop, zi si noapte, de marti pana sambata, si, ca-ntr-o poveste cu eroi frumosi, duminica, preotul paroh Vasile Ropotoaia, managerul acestei grozave intreprinderi, a oficiat slujba. „A plans lumea la acea slujba”, ne-a spus Vasile Rusu, epitrop… Am vazut cele 40 de icoane care vor forma iconostasul. Sunt creatii ale lui Valentin Sarca, artist de o rara sensibilitate. Suflate in aur de 24 de karate, canonice, acestea sunt prezente acum intr-o frumoasa expozitie, la Palatul Ghika. Numai pictura bisericii va costa 45.000 de euro.
Au trecut deja, pe aici, turisti olandezi, francezi, germani, englezi, italieni, polonezi si au ramas uimiti de tehnica zamislirii sfantului lacas. Se construieste temeinic, pastrand traditia arhitecturala. „M-am saturat de kitsch, zice parintele paroh Vasile Ropotoaia. Construim un monument de valoare, respectand autenticitatea”. Constructia ar putea fi terminata cel tarziu in anul 2012.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi50
mod_vvisit_counterIeri0
mod_vvisit_counterSăptămâna asta50
mod_vvisit_counterSăptămâna trecută0
mod_vvisit_counterLuna asta50
mod_vvisit_counterLuna trecută0
mod_vvisit_counterTotal297254