1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Ultimele noutăţi

 • Prof.univ.dr.Adrian Cotirleţ - Doctor Honoris Causa

  Adrian Cotirlet-doctor honoris causaProf.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a primit, intr-un cadru festiv, in prezenta unor personalitati de seama ale Bacaului, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii George Bacovia. Ziua de ieri a fost una deosebit de frumoasa, dupa cum el insusi a declarat, emotionanta si plina de aprecieri pentru prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

 • Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

  Ziua Vanatorilor de munte - editia VIII 0103Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna. La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Scoala Militară de Schiori din Bucuresti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.

 • Pe viitor e posibil ca oneştenii să aibe patroni chinezi.

  Huawei Logo-300x300Gigantul mondial în telecomunicaţii Huawei vrea să deschidă o fabrică de echipamente * a doua investiţie ar fi un parc eolian * deocamdată au fost purtate doar discuţii de principiu, dar Primăria speră că promisiunile vor fi materializate.

 • Doi fraţi din Dofteana acuzaţi de crimă.

  crimaFapta s-a petrecut intr-una din noptile trecute in fata unui bar din comuna Dofteana. Nicusor A. (27 ani) si fratele sau, Mihai A. (34 ani), s-au luat la cearta cu un consatean in varsta de 33 de ani.

Turism-Dărmăneşti

Scris de Daniel Popa

PDF Imprimare Email

Castelul fam. Stirbei1Aceasta ramura economica este relativ recenta. Dezvoltarea turismului si integrarea sa, pe de o parte, in necesitatea populatiei, iar pe de alta parte, in sfera activitatilor economice a necesitat investitii financiare care sa puna in valoare fondul turistic natural si cultural local. In ultimele decenii s-a amenajat zona turistica Darmanesti prin infrastructura tehnica si echipament turistic moderna.


   - aria turistica - lacul de acumulare "Poiana Uzului" cu motel si pensiunile
private din jurul lacului, taberele de tineret (Palatul Stirbei, Salatruc, si
Valea Uzului), cabane si case de vanatoare.
    - obiective turistice - lacul natural "Balatau", masivul Muntilor Nemira
(1648 m), Muntii Ciuc.

 

Barajul Valea UzuluiBarajul "Poiana Uzului", de tip "de greutate cu contraforti ciuperca" este incastrat si faciesul gresiei de Tarcau de la Pivniceri. El are o inaltime de 84 m, lungime 507 m, lungimea lacului 3,8 km, 334 ha, volumul 98 mil. m cubi apa, adancimea maxima de 64, 7 m. El satisface cerintele de apa potabila pentru toate orasele trotusene si reprezinta o rezerva pentru municipiul Bacau.

Micul muzeu etnografic din curtea bisericii "Sf. Ap. Petru si Pavel".
Realizat la initiativa preotului paroh Bugus Ion, muzeul adaposteste numeroase costume populare femeiesti, vechi de peste o suta de ani, sumane din 1900, cergi,
covoare, cofe, bota, icoane pe lemn (1874), carti ("Sf. Evanghelie" din 1895, "Cantari bisericesti" 1881, o carte tiparita la tipografia Manastirii Neamt din 1843 "Cantaridin strana").


Castelul fam. Stirbei1Castelul familiei Stirbei - la capatul unui drum de 3 km departare de Darmanesti, intr-o veche padure, descoperim un imporant castel ce a apartinut familiei Stirbei. Este cel mai mare monument din Judetul Bacau, la ora actuala fiind tabara scolara.

Taberele de tineret SalatrucTaberele de tineret Salatruc si Valea Uzului, prima este asezata la baza barajului "Poiana Uzului" si cea de-a doua tabara se gaseste intr-o frumoasa microdepresiune situata la granita cu judetul Harghita, in amonte pe raul Uz

Sursa: Primaria Darmanesti

 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi28
mod_vvisit_counterIeri0
mod_vvisit_counterSăptămâna asta28
mod_vvisit_counterSăptămâna trecută0
mod_vvisit_counterLuna asta28
mod_vvisit_counterLuna trecută0
mod_vvisit_counterTotal297232