1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Ultimele noutăţi

 • Prof.univ.dr.Adrian Cotirleţ - Doctor Honoris Causa

  Adrian Cotirlet-doctor honoris causaProf.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a primit, intr-un cadru festiv, in prezenta unor personalitati de seama ale Bacaului, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii George Bacovia. Ziua de ieri a fost una deosebit de frumoasa, dupa cum el insusi a declarat, emotionanta si plina de aprecieri pentru prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

 • Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

  Ziua Vanatorilor de munte - editia VIII 0103Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna. La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Scoala Militară de Schiori din Bucuresti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.

 • Pe viitor e posibil ca oneştenii să aibe patroni chinezi.

  Huawei Logo-300x300Gigantul mondial în telecomunicaţii Huawei vrea să deschidă o fabrică de echipamente * a doua investiţie ar fi un parc eolian * deocamdată au fost purtate doar discuţii de principiu, dar Primăria speră că promisiunile vor fi materializate.

 • Doi fraţi din Dofteana acuzaţi de crimă.

  crimaFapta s-a petrecut intr-una din noptile trecute in fata unui bar din comuna Dofteana. Nicusor A. (27 ani) si fratele sau, Mihai A. (34 ani), s-au luat la cearta cu un consatean in varsta de 33 de ani.

Concedieri colective pe Valea Trotuşului

Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 18:54

Scris de Daniel Popa

Totusi, o firma de constructii din Moinesti a anuntat la ITM ca din aceasta luna renunta la 21 de angajati din cei 31. Dar concedieri colective nu vor avea loc numai la firme de constructii. "Potrivit proiectului pe care ni l-a transmis, Termoelectrica intentioneaza sa concedieze, incepând cu data de 3 noiembrie, 107 salariati dintre cei 202 de la Sucursala Borzesti, ne-a spus Dan Buftea, purtatorul de cuvânt al ITM Bacau. In proiect se precizeaza ca aceasta masura este impusa deoarece societatea comerciala se reorganizeaza, respectiv isi reduce activitatea." In proiect se mai mentioneaza ca angajatii care vor fi concediati vor beneficia de plati compensatorii, conform contractului colectiv de munca pe unitate, dar nu se spune exact ce suma de bani le va fi acordata. Si la compania Petrom vor fi disponibilizari incepând cu data de 3 decembrie. Astfel, vor fi concediati 87 de salariati de la doua subdiviziuni, printre acestia regasindu-se si lucratori de la unitatile Petrom din judetul Bacau.

Vântul schimbarii

Sucursala Electrocentrale Borzesti este in pragul unei noi identitati, in aceste zile ea cunoscând mai multe schimbari. Ing. Dorin Dragoi, directorul acestei societati, ne-a dat mai multe detalii asupra situatiei prezente, cu care se confrunta cunoscuta firma de pe platforma industriala Borzesti. In acest sens ne-a declarat: „Ca firma ce activeaza in cadrul «Termoelectrica» SA, Sucursala Electrocentrale Borzesti in aceste zile este cuprinsa de rigorile unei schimbari. Actualmente aici functioneaza un grup energetic de 200 MW si lucram la constituirea unei noi societati comerciale. Este vorba despre o unitate in care vor fi inglobate blocul energetic nr. 7 de la Borzesti (aflat in functiune) si blocurile energetice 1 si 2 de la Braila (fiecare din ele fiind de 200 MW). Aceasta unitate va fi deservita de 100 salariati la Borzesti si de alti 400 de salariati la Braila iar prin noua societate formata se incearca punerea in aplicare a Programului de guvernare actual. Acest program prevede montarea in zona Borzesti a unei capacitati energetice noi de 400 MW si la Braila a uneia de 800 MW, dorinta pentru infaptuirea acestor obiective fiind mai demult si nereusindu-se, acum se incearca a se implini. Dorim foarte mult ca pe numarul actual de angajati sa realizam in zona noua capacitate de productie de 400 MW si pentru aceasta cautam un investitor si vom cere sprijin guvernamental. In acest sens deja am demarat procedura prin transmiterea unui anunt al intentiei de realizare a noi capacitati de producere a energiei electrice”. In privinta altor aspecte ce tin de aceste planuri noi, ing. Dorin Dragoi a mentionat ca „la Sucursala Electrocentrale Borzesti avem utilaje care au fost puse in functiune in anul 1969, ele fiind de productie ruseasca. Faptul ca in decursul timpului s-au realizat retehnologizari noi (si pot spune ca avem o retea de automatizare noua, cu aparatura de la firme consacrate), ne da posibilitatea sa realizam ceea ce ne-am propus. Avem toata infrastructura si unitatea moderna vrem ca sa o racordam la aceasta. Rolul nostru este sa nu mai stricam nimic, avem active viabile si cu profesionalism sa producem energie electrica, prin acest proiect nou”.

Val de restructurari

Deoarece „Termoelectrica” a fost monitorizata de catre institutiile europene, in anul 2011 a fost convenit cu Fondul Monetar International si cu Banca Mondiala un program de restructurare a fortei de munca. Despre situatia generata la Borzesti de monitorizarea institutiilor europene, ing. Dorin Dragoi a afirmat: „Practic, acest program de restructurare a fost incheiat zilele trecute si noi la Sucursala Electrocentrale Borzesti va trebui sa disponibilizam 107 salariati. Aceasta disponibilizare a avut loc cu respectarea conditiilor prevazute in Contractul Colectiv de Munca si acum cei 107 salariati se afla in perioada de preaviz. Pentru aceasta etapa de restructurare, care a fost la nivelul «Termoelectrica» am avut acordul conducerii celor doua sindicate care activeaza la Sucursala Electrocentrale Borzesti. Mentionez ca aceasta a fost ultima etapa de restructurare, noi dimensionând numarul angajatilor pentru realizarea noului proiect. Restructurarea a atins si functiile de conducere din societate, astfel ca daca la un numar de 200 de salariati erau nu mai putin de sase directori, in prezent in conducere alaturi de mine se afla directorul adjunct si contabilul-sef”. Ing. Dorin Dragoi a mai mentionat un lucru „in trend” de pe platforma industriala a Borzestiului: „La ora actuala exista mai multe firme care doresc sa dezvolte proiecte de energie regenerabila (cu ajutorul panourilor fotovoltaice), in parteneriat cu Sucursala Electrocentrale Borzesti, ce este o unitate economica strategica dar si un punct de injectie de putere. Daca Primaria si Consiliul Local Onesti au aprobat o suprafata de teren in apropierea CET 1 pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic si pentru terenul de la CET 2, ce ne apartine, sunt firme care doresc sa dezvolte proiecte in acelasi sens, cu parcuri fotovoltaice. De asemenea, noi mai avem active ce pot ca sa isi gaseasca o intrebuintare activa si viabila”.

Sursa: Onesti Expres

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi32
mod_vvisit_counterIeri0
mod_vvisit_counterSăptămâna asta32
mod_vvisit_counterSăptămâna trecută0
mod_vvisit_counterLuna asta32
mod_vvisit_counterLuna trecută0
mod_vvisit_counterTotal297236