1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Ultimele noutăţi

 • Prof.univ.dr.Adrian Cotirleţ - Doctor Honoris Causa

  Adrian Cotirlet-doctor honoris causaProf.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, a primit, intr-un cadru festiv, in prezenta unor personalitati de seama ale Bacaului, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii George Bacovia. Ziua de ieri a fost una deosebit de frumoasa, dupa cum el insusi a declarat, emotionanta si plina de aprecieri pentru prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, renumitul chirurg si manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

 • Ziua Vânătorilor de munte la a VIII-a ediţie

  Ziua Vanatorilor de munte - editia VIII 0103Aceasta manifestare cuprinde si o defilare a Batalionului 22 Vânatori de Munte “Ciresoaia” din Sfântu Gheorghe, la care se vor alatura si elevii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Târgu Ocna. La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Scoala Militară de Schiori din Bucuresti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.

 • Pe viitor e posibil ca oneştenii să aibe patroni chinezi.

  Huawei Logo-300x300Gigantul mondial în telecomunicaţii Huawei vrea să deschidă o fabrică de echipamente * a doua investiţie ar fi un parc eolian * deocamdată au fost purtate doar discuţii de principiu, dar Primăria speră că promisiunile vor fi materializate.

 • Doi fraţi din Dofteana acuzaţi de crimă.

  crimaFapta s-a petrecut intr-una din noptile trecute in fata unui bar din comuna Dofteana. Nicusor A. (27 ani) si fratele sau, Mihai A. (34 ani), s-au luat la cearta cu un consatean in varsta de 33 de ani.

Mănăstirile şi schiturile de pe Valea Trotuşului

Sâmbătă, 13 Septembrie 2008 00:00

Scris de Daniel Popa

Lansarea s-a bucurat de prezenţa unui public pasionat de drumeţie şi de frumuseţile naturii. Din partea bibliotecii, Elena Şerbu, şef Serviciu Relaţii cu publicul, a făcut o prezentare succintă a activităţii desfăşurate anterior de autorii volumului, referindu-se la videoproiecţiile pe teme turistice organizate lunar sub genericul "Hai-hui prin munţi" şi la lansarea volumului "101 drumeţii în bazinul median al Văii Trotuşului", ghid apărut în 2005.harta vale trotus puscarciuc

 

Prezentul volum este modern în concepţie, nu omite nimic din ceea ce reprezintă schituri şi mănăstiri de pe Valea Trotuşului şi instruieşte cititorul mai puţin familiarizat cu un domeniu pretenţios. După prezentarea volumului a urmat o videoproiecţie pe tema monumentelor de artă religioasă descrise în carte şi o ilustrare a drumeţiilor care pot completa vizita la mănăstiri şi schituri. Pe scurt, as spune asa: avem o lucrare tip dictionar, in care natura, istoria, cultura se intrepatrund, fara a ne obliga sa citim ceea ce pe moment nu ne intereseaza in mod expres. Cartea este in acest fel accesibila mai multor varste si interese, este de recitit la diverse varste ale aceleiasi persoane. Sigur, eu mai am avantajul ca am vazut o mica parte din zona descrisa la fata locului si am parcurs imagini foarte frumoase facute de cei doi autori si partenerii lor de drum.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi57
mod_vvisit_counterIeri0
mod_vvisit_counterSăptămâna asta57
mod_vvisit_counterSăptămâna trecută0
mod_vvisit_counterLuna asta57
mod_vvisit_counterLuna trecută0
mod_vvisit_counterTotal297261